TERVETULOA START-KAUDELLE 2018-2019!

StarTissa opitaan yhdessä toteuttamalla luovasti monitieteisiä projekteja sekä jakamalla yhteisöllisissä tapahtumissa oppimisen iloa ja hyviä opetuskäytänteitä. Kutsumme mukaan yhteiseen oppimisen iloon kaikki maailman koulut, päiväkodit, harrastusryhmät ja perheet sekä muut kiinnostuneet tahot, myös median.

 


OPPIMISEN ILOA KAIKILLE

StarT kutsuu mukaan yhteiseen oppimisen iloon kaikki oppimisyhteisöt koulut, päiväkodit, harrastusryhmät ja perheet ympäri maailmaa. Lisäksi  StarTissa on  yhteistyö- ja osallistumismahdollisuuksia asiantuntijoille, opiskelijoille, järjestöille ja yrityksille – kaikille luonnontieteistä, matematiikasta ja teknologiasta kiinnostuneille, jotka haluavat olla mukana tukemassa lasten ja nuorten oppimista sekä harrastuneisuutta.

Opettaja, osallistumalla StarTiin saat tukea ja materiaaleja monialaisen ja ilmiölähtöisen projektioppimisen toteuttamiseen. StarTissa oppilaat oppivat yhdessä toteuttamalla luovasti monitieteisiä projekteja ja saavat mahdollisuuden jakaa oppimisen iloa yhteisöllisissä tapahtumissa.

MIKÄ START?

  • StarT tukee opettajia uusien opetussuunnitelmien mukaisen monialaisen ja ilmiölähtöisen opetuksen toteuttamisessa projektioppimisen keinoin.
  • StarT soveltuu loistavasti myös omaksi teemakurssiksi!
  • StarT-festareilla lapset ja nuoret saavat esitellä projektejaan ja opettajilla on mahdollisuus jakaa hyvä
    opetuskätänteitään. Oppimisen ilon lisäksi jaetaan kannustuspalkintoja.
  • Mahdollisuus myös osallistua kansainväliseen StarT-kilpailuun, jossa parhaat palkitaan StarT 2019 gaalassa kansainvälisellä LUMA StarT 2019 -palkinnolla!

Lue lyhyesti esittely alta, tai tutustu suoraan StarT sivuihin TÄSTÄ!


MONIA TOIMINTAMUOTOJA

OPPIMISYHTEISÖILLE (KOULUT, PÄIVÄKODIT, HARRASTERYHMÄT)

StarT tarjoaa yhteisöllisen projektioppimiseen perustuvan ohjelman, jonka tukemana voi toteuttaa monialaisia oppimiskokonaisuuksia sekä teemakursseja kouluissa ja muissa oppimisyhteisöissä. Sen lisäksi, että tuemme ja palkitsemme lapsia ja nuoria projektien toteuttamisessa, kannustamme opettajia ja kasvattajia myös jakamaan hyviä opetuskäytänteitään.

Hyvällä opetuskäytänteellä kansainväliseen StarT-kilpailuun mukaan ilmoittautuneiden joukosta valitaan Suomen edustajat  eurooppalaiseen Science on Stage Festival 2019 -tapahtumaan (Portugal, 10-11/2019).

Kaksi sarjaa:

  • Lasten ja nuorten tiimien oppimisprojektit
  • Oppimisyhteisöjen hyvät opetuskäytänteet

Lisätietoihin pääset tästä!

Toimintaa järjestetään sekä kansallisesti että kansainvälisesti

  • Kansallinen StarT-ohjelma
  • Kansainvälinen StarT-kilpailu

Osallistumisohjeet löydät täältä!

START-LÄHETTILÄSTOIMINTA VAPAAEHTOISILLE AIKUISILLE

StarT-lähettiläät levittävät iloa ja antavat konkreettista tukea. Lähettiläinä voivat toimia kaikki kiinnostuneet  (esim. opiskelijat, tulevat opettajat, eläkeläiset, työttömät….).  Heille on tarjolla myös vapaaehtoista verkkokoulutusta, joka toimii eräänlaisena StarT-lähettiläs ajokortti. Opiskelijoiden kannattaa kysyä myös mahdollisuudesta sisällyttää ajokortti opintoihinsa esim opintopisteitä tai osasuorituksena kurssiin.  Lisätietoa löytyy TÄÄLTÄ.  Lisäksi lähettilästoiminnasta Lounais-Suomen LUMA-keskuksen alueella voit kysyä: katja.puutio@utu.fi


StarT-esittelyvideo